Nieuws

NU NOG MEER ONTDEKKEN IN HET HEEMPARK VAN HEEG.

sep. 29, 2017

Hoe heet die boom of wat is dat voor een plant; stelt u zich deze vragen regelmatig dan is het antwoord hierop nu beschikbaar.

Stichting Heempark Heeg (SHH) heeft op een groot aantal bomen zogenaamde QR-codes aangebracht in de vorm van een bordje met daarop een symbool.       

Voor de namen van bloeiende planten kunt u terecht in het menu "Informatie" onder "Planten".

Wanneer u op uw smartphone of tablet een QR code scanner heeft geïnstalleerd, dan kan uw smartphone of tablet dit symbool lezen en wordt u doorgestuurd naar een website (bijvoorbeeld Wikipedia) met informatie over deze plant of boom. U hoeft zich geen zorgen te maken over het datagebruik op uw telefoon omdat alleen wordt doorgestuurd naar websites en niet naar muziek of filmpjes.

Wanneer er geen QR code scanner app op uw apparaat is geïnstalleerd, dan kunt u vanuit de Play Store app of App Store app een veelheid van QR code scanners installeren. Het maakt niet uit welke, maar het is verstandig één te kiezen met een hoge beoordeling (een goede is “QR-code scanner” van ©Honestly App). Het downloaden en installeren van de app kan overigens het best wanneer u de beschikking heeft over een Wifi verbinding, dus bijvoorbeeld thuis.

De informatie waar naar wordt doorverwezen, is in het algemeen zeer betrouwbaar; toch kan er onbedoeld een fout zijn ingeslopen en dan worden wij daar graag op attent gemaakt.

Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling van het bestuur van SHH, dat iedereen die gebruik maakt van het heempark nu alleen nog maar met de ogen gericht op een beeldscherm hier gaat rondlopen. Een doelstelling van het heempark is natuureducatie en daar kan dit een hulpmiddel bij zijn; maar dan ook niet meer dan dat. Geniet dus van de natuur in de directe leefomgeving en gebruik dit hulpmiddel als aanvulling en niet als doel op zich.

 

Veel plezier in het heempark van Heeg.

Stichting Heempark Heeg

De Homeie 28, 8621 DM, Heeg

heempark.heeg@ziggo.nl

www.heemparkheeg.nl

telefoon: 0614024772