Nieuws

PROCESSIERUPS.jpeg

EIKENPROCESSIERUPS

In het noordelijke bosgebied van het heempark is vastgesteld dat er eikenprocessierupsen op zeer beperkte schaal voorkomen. Contact met of inademen van de brandharen van deze rups kan leiden tot klachten zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen. ADVIES: Niet in de buurt komen, ook honden en kinderen niet. Bij klachten uw huisarts raadplegen. Op dit moment is het seizoen van de rupsen voorbij.
Lees Meer

STICHTING HEEMPARK HEEG BESTAAT 20 JAAR

Op 12 november 1997 is SHH door notaris Mensen te Sneek officieel in het leven geroepen. We hebben dit feit op 4 november 2017 in besloten kring gevierd in het gebouw in het heempark.

Landelijke Natuurwerkdag

Altijd op de eerste zaterdag van november. NATUURWERKDAG 2019 Zaterdag  2 november organiseert Heempark Heeg weer de jaarlijkse Natuurwerkdag in het Heempark van Heeg. We doen dat samen met Landschapsbeheer Friesland, die zorgt voor voldoende gereedschap en publiciteit. Deze dag start om 10.00 en duurt ongeveer tot 15.00. We verzamelen bij het gebouw Natuera aan de Simmerkrite 15 en we beginnen natuurlijk met een kopje koffie. Kinderen zijn van harte welkom, maar wel altijd onder begeleiding van volwassenen. Koffie en thee is gedurende de hele dag beschikbaar, maar wel graag zelf zorgen voor de lunch. Het werk bestaat vooral uit het winterklaar maken van de natuur in het heempark, dus vooral zaagwerk en het opruimen van snoeihout. U kunt zich opgeven via de mail en via https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/heempark-heeg.
Lees Meer

Filmpjes Heempark Heeg

een leuk filmpje met een impressie van het heempark in het voorjaar. En Nieuw een filmpje tijdens het veldwerk 2018 van de RSG gemaakt door Jort Frankena.
Lees Meer
DSC_0708.JPG

bloei kalender

5-3-2019 Door het mooie lenteweer staat er al speenkruid in bloei.