Nieuws

DSC_7177 (2).JPG

vrijwilliger

vrijwilliger van de toekomst?

FIKKIE STOKEN

"SPELEN" MET VUUR.
Lees Meer
IMG_20200810_151650314~2 (3).jpg

HONDENBELEID

Honden zijn welkom in het Heempark, mits aangelijnd en degene die ze uitlaat er voor zorgt dat de poep wordt opgeruimd op de daarvoor bestemde plek (ingang Simmerkrite). Dit is helder gecommuniceerd op borden bij alle ingangen van het Heempark. Dit wordt door BOA's gecontroleerd en bij overtreding wordt er beboet.                                                                                                                                                                                                                                 WANT      ⇒
IMG_20200411_161524909 (002).jpg

KIPPEN IN DE BOOMGAARD

Onze kippen hebben rust nodig om goed te kunnen leggen; die krijgen ze nu onvoldoende. Bovendien zijn er al een aantal kippen gesneuveld door loslopende honden. Daarom zijn helaas de hekken op slot.  
Lees Meer
IMG_20200501_164406728_HDR (2).jpg

VLEERMUIZEN

Inmiddels zijn er 40 vleermuiskasten opgehangen in het heempark. Deze zijn geschikt voor de vleermuissoorten, die in en rondom Heeg veelvuldig voorkomen. Dit zijn de gewone dwergvleermuis, de ruige dwergvleermuis, de laatvlieger, de kleine dwergvleermuis en de meervleermuis. Op 24 september 2020 hebben we in samenwerking met Landschapsbeheer Friesland een Batsexcursie georganiseerd in het heempark. Met zo'n 15 mensen hebben we met batdetectoren rondgewandeld in het heempark en hield Gerrit Tuinstra van LBF een boeiende lezing over de vleermuizen in Friesland. Gedurende de excursie zijn de volgende soorten vleermuizen gedetecteerd: Ruige dwerg vleermuis Rosse vleermuis Gewone dwergvleermuis Meervleermuis
Lees Meer

Landelijke Natuurwerkdag

Altijd op de eerste zaterdag van november. In 2022 hebben we besloten geen natuurwerkdag in het heempark te organiseren, omdat er weinig werk is waarvoor we een groot aantal vrijwilligers nodig hebben. Verder blijven vrijwilligers natuurlijk altijd welkom.

Filmpjes Heempark Heeg

een leuk filmpje met een impressie van het heempark in het voorjaar. En Nieuw een filmpje tijdens het veldwerk 2018 van de RSG gemaakt door Jort Frankena.
Lees Meer
DSC_0708.JPG

bloei kalender

5-3-2019  

 

Onze kippen hebben rust nodig om goed te kunnen leggen; die krijgen ze nu onvoldoende. Bovendien zijn er al een aantal kippen gesneuveld door loslopende honden. Daarom zijn helaas de hekken op slot.

Wanneer er geoogst kan worden, dan wordt dat op deze plek op de website aangekondigd en zal een hek opengesteld worden; zonder hond uiteraard mag u dan komen plukken. Beperk u daarbij in de hoeveelheid fruit die u meeneemt. Er komen verschillende basisschool groepen langs om te plukken en daar op school educatieve activiteiten mee te doen.