Nieuws

BROEDVOGELONDERZOEK

Digitale Audiomonitoring
Lees Meer
IMG-20231105-WA0007.jpg

Landelijke Natuurwerkdag

PRIMA NATUURWERKDAG 2023
Lees Meer
Image2voorweb.jpg

bloei kalender

 Kievitsbloemen, ze staan er weer!!!

NATUURONTWIKKELING

https://acrobat.adobe.com/link/review?uri=urn:aaid:scds:US:d39f0add-6170-3f22-bd97-c96da0939759
DSC_7177 (2).JPG

vrijwilliger

vrijwilliger van de toekomst?

FIKKIE STOKEN

"SPELEN" MET VUUR.
Lees Meer
IMG_20200810_151650314~2 (3).jpg

HONDENBELEID

Honden zijn welkom in het Heempark, mits aangelijnd en degene die ze uitlaat er voor zorgt dat de poep wordt opgeruimd op de daarvoor bestemde plek (ingang Simmerkrite). Dit is helder gecommuniceerd op borden bij alle ingangen van het Heempark. Dit wordt door BOA's gecontroleerd en bij overtreding wordt er beboet.                                                                                                                                                                                                                                 WANT      ⇒
IMG_20200501_164406728_HDR (2).jpg

VLEERMUIZEN

Inmiddels zijn er 40 vleermuiskasten opgehangen in het heempark. Deze zijn geschikt voor de vleermuissoorten, die in en rondom Heeg veelvuldig voorkomen. Dit zijn de gewone dwergvleermuis, de ruige dwergvleermuis, de laatvlieger, de kleine dwergvleermuis en de meervleermuis. Op 24 september 2020 hebben we in samenwerking met Landschapsbeheer Friesland een Batsexcursie georganiseerd in het heempark. Met zo'n 15 mensen hebben we met batdetectoren rondgewandeld in het heempark en hield Gerrit Tuinstra van LBF een boeiende lezing over de vleermuizen in Friesland. Gedurende de excursie zijn de volgende soorten vleermuizen gedetecteerd: Ruige dwerg vleermuis Rosse vleermuis Gewone dwergvleermuis Meervleermuis
Lees Meer

Filmpjes Heempark Heeg

een leuk filmpje met een impressie van het heempark in het voorjaar. En Nieuw een filmpje tijdens het veldwerk 2018 van de RSG gemaakt door Jort Frankena.
Lees Meer

 

Onze kippen zijn inmiddels al enige tijd opgeruimd. We hebben hier voor moeten kiezen, omdat het aantal geproduceerde eieren sterk was terug gelopen. Het voeren van de kippen moet wel de moeite en het geld waard zijn. In overleg met een veearts hebben we besloten op korte termijn geen nieuwe kippen aan te schaffen ivm de heersende vogelgriep. We kunnen de kippen in de boomgaard niet afschermen wat wel verplicht is. Besmetting ligt dan ook op de loer en dan zijn de kippen dus kwetsbaar. Bovendien is er contact met bezoekende schoolklassen, waardoor er risico bestaat van besmetting van dier naar mens. We verwachten dat deze herfst (2023) de mogelijkheid gaat bestaan om de kippen te vaccineren waardoor deze problemen zullen komen te vervallen.

Wanneer er geoogst kan worden, dan wordt dat op deze plek op de website aangekondigd en zal een hek opengesteld worden; zonder hond uiteraard mag u dan komen plukken. Beperk u daarbij in de hoeveelheid fruit die u meeneemt. Er komen verschillende basisschool groepen langs om te plukken en daar op school educatieve activiteiten mee te doen.